Abant'ta Gezilecek Yerler: Abant Gezi Rehberi
Bolu Abant; İstanbul, Bursa, Ankara, Kocaeli gibi büyük şehirlere yakın olmasından dolayı günübirlik ve uzun süreli gezilerde en çok tercih edilen doğa harikası turistik yerlerden biridir.
Abant’a Nasıl Gidilir?
İstanbul – Abant arası : 264 km
Bursa – Abant arası : 288 km
Ankara – Abant arası: 227 km civarındadır. Her şehirden ortalama varış süresi 2,5 – 3 saat aralığındadır. Ulaşımı ve yol güzergahı genel olarak açık yolların düzgün ve çift şeritli olmasından kaynaklı olarak ulaşım oldukça kolaydır.
Abant’a Ne Zaman Gidilir?
Her yeri doğa harikası olan Abat, yaz kış misafirlerini ağırlayan bir yerdir. Her mevsim özellikle kamp ve doğa aşıklarına ev sahipliği yapıyor.
Temiz havası ve güzellikleri ile her yıl yerli ve yabancı turistin en büyük gezi noktalarından biridir. İlk bahar ve yaz ayarlarında yeşillik cennetiyken sonbahar ve kış aylarında fotoğraf tutkunları için oldukça büyük bir öneme sahip.
Abant’ta Gezilecek Yerler ve Yapılacaklar
1- Abant Tabiat Parkı
Şüphesiz Abant’ın ikonlarından biri olan Abant Tabiat Parkı yaz kış misafirlerine görsel şölen sunuyor. Her mevsimde sarı, yeşil, mavi ve beyazın tonunu derinlemesine hissettirecek mükemmel bir yer. Temiz doğa havasını içine çekmek, göl kenarında bisiklete binmek ve yürüyüş yapmak, tekneyle gezmek her misafirin yapmaktan keyif aldığı en büyük aktivitelerden biridir.
2- Abant Gölü
Meraklısına: Abant dağları üzerine oluşmuş bir krater ve birikinti gölüdür. Dağda bulunan seyir alanlarına çıkabilir bu eşsiz manzarayı saatlerce inceleyebilirsiniz. Göl kenarında gerçekleştireceğiniz yürüyüş ile yenilendiğinizi ve rahatladığınızı fark edeceksiniz.
3- Samandere Şelalesi
Türkiye’nin ilk doğa anıtı olan Samandere şelalesi, 1988 koruma altına alınmıştır. Ahşap yürüyüş yolu ve iyi şekilde düzenlenmiş kamp alanları ile kamp severlerin en çok ziyaret ettiği noktalardan biridir. Su ve kuş seslerine yeşilin tonları yürüyüşünüz sırasında sizlere eşlik edecektir. Bu anın tadını son noktasına kadar çıkarmanızı şiddetle tavsiye ederiz.
4- Piknik Yapın
Hafta içi veya hafta sonu burayı ziyaret edenlere en büyük tavsiyemiz buraya gelirken piknik için gerekli malzemelerinizi yanınızda getirin. Göl çevresine yayılmış 4 farklı piknik alanı misafirlerine ihtiyaçları olabilecek çeşme, tuvalet ve oyun alanları gibi tüm alanlar düşünülerek alana yerleştirilmiş.
5- Yamaç Paraşütü Yapın
Eğer adrenalin bağımlısı ve paraşüt yapmayan seven bir kişiliğiniz varsa Abant’a kadar gelmişken yamaç paraşütü yapmadan gitmeyin. Paraşütle süzülürken Abant’ın doğal güzelliğini seyredebilir ve bu anın tadını doyasıya yaşayabilirsiniz.
6- Balık Tutun
Av yasağının olmadığı zamanlarda Alabalık olta balıkçılığı bu bölge için oldukça meşhur. Eğer balık tutma gibi bir hobiniz var ise burada yetişen balıkların gerçekten çok lezzetli olduğunu söyleyebiliriz. 1 Mart – 1 Ekim arasında benekli alabalık ve İtalyan alabalığı tür balıkları yakalayabilirsiniz. Balıkların türleri göllere balık tutacağınız göllere göre değişiklik gösterebilir.
Abant’a kendi aracınız ile gidecekseniz Yedigöller, Akkaya Travertenleri, Sünnet Gölü, Örmeci Yaylısı gibi doğal harikaları da ziyaret etmeden geçmemenizi tavsiye ederiz.
Dilerseniz Abant, Ormanya ve Maşukiye Turu ile gezdiğiniz noktalardaki en derin bilgileri alanında profesyonel rehberlerimizden öğrenebilir ve keyifli vakit geçirebilirsiniz. Diğer turlarımızı incelemek için turlarımız sayfalarını inceleyebilirsiniz.